DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

At pudse vinduer er en kunst. I hvert fald hvis målet er at få dem helt rene, så der hverken er mærker efter vildfarne dråber eller løbestriber. Her har vi samlet en række råd fra professionelle, der arbejder med vinduespolering, så du ikke længere behøver at kæmpe med, hvordan du får rene og pæne vinduer.

#1 — Sørg for at købe ordentlige redskaber

Det er nødvendigt, at du har det rigtige udstyr, når du skal pudse dine vinduer. Har du det, er du allerede halvt på vej til rene ruder uden striber. Det betyder dog ikke, at du ikke stadig skal anstrenge dig. Køb en god skraber, indvasker og et ordetligt viskestykke til tørre af med efterfølgende. Du kan godt bruge en svamp i stedet for en indvasker.

#2 — Bland koldt vand, opvaskemiddel og salmiakspiritus

Hvis du vil have det bedste resultat, bør du lave din egen blanding, der består af koldt vand, opvaskemiddel og en sjat salmiakspiritus. Det vil opløse det fedt og snavs, der er på dine ruder. Det er fint, hvis du bruger øjemål, når du skal blande, men forsøg at dosere, så der er 5 liter vand, 1 spiseske opvaskemiddel og en halv til en hel hætte salmiakspiritus.

#3 — Vask ruderne to gange, hvis de er beskidte

Hvis dine ruder er meget beskidte, er det ikke altid nok at give dem én gang. Vask den godt igennem første gang og fjern det værste vand med svaberen. Herefter kan du vaske den en gang til, inden du fjerner alt vandet.

#4 — Vask ruderne minimum 3-4 gange årligt

Vask dine ruder ofte. Også selvom det ikke er strengt nødvendigt. Gør du det, vil du fjerne partikler og skidt, så de ikke får lov til at sidde og ophobe sig i glasset. På den måde vil vinduerne være lettere at polere, og arbejdet er derfor ikke spildt.