DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der kan være mange grunde til at fælde et træ i haven, oftest er det for at skabe mere plads, eller få mere lys. Træer er skønne, men skal man bygge et nyt haveskur, eller en ny Crockett bane, så kan det ske at træet må fjernes.

Her får du 5 tips til at fælde træ i haven:

  1. Vurder om der er plads nok til at du sikkert selv kan fælde det, ellers så må du nok have fat i en professionel træfælder.
  2. Har du det rigtige udstyr? Et er at have en kædesav, eller låne naboens, noget andet er om du har sikkerhedsudstyr. Eksempelvis er kevler bukser og beskyttelsesbriller et absolut minimumskrav, men har du slibeudstyr til kæden, eller hvad med klatreudstyr eller en god og høj nok stige eller stillads, hvis det er nødvendigt at beskære træet forinden.
  3. Har du den fysiske formåen? Skal du op og klatre i træet for at beskære grene, eller skære det over af to omgange, så kræver det en hvis fysisk formåen, samt nogen erfaring med en kædesav, det kræver nemlig balance og styrke bare det at starte en kædesav imens man står på en gren og balancerer.
  4. Hvor er vægten i træet, hælder det mod den retning du gerne vil have det skal lande? Hvor er grenene tungest, i faldretningen? Hvis ikke så skal du bruge liner med skralder til at trække træet i den rigtige retning, og nej en almindelig skralde er ikke stærk nok, det skal være til træfældning.
  5. Har du erfaring nok til at skære træet på den rigtige måde, det rigtige sted, for at få træet til at falde i den rigtige retning?
    Det ser nemt ud på en youtube video, men det kræver en god vurdering at vælge hvor på trøet man skal skære og hvor dybt. Er du usikker, så kontakt en professionel. Hellere betale for at få træet til at lande korrekt, end at risikere at ødelægge havestuen, eller det der er værre.

Vurder derfor ovenstående 5 elementer inden du kaster dig over din første træfældning.
For professionel assistance kan du kontakte Søndergårds Træ- & Haveservice.