DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi kender vist alle til der lille 4G symbol som er øverst oppe på vores mobiltelefon skærm. Men hvad symboliserer det egentlig? Hvorfor dukker det kun op af og til? Nogle kan sågar huske, da det hed 3G. Hvor langt går det tilbage og hvad det står for, vil jeg i det følgende forklare.

Det startede med 1G tilbage i 80érne

Først og fremmest så er det en trådløs teknologi der sørger for du kan skrive, ringe og surfe på nettet via din mobiltelefon. Der er placeret mobilmaster rundt om i landet, og det er disse, der gør at du kan kommunikere med din telefon. 1G – som står for 1. generation er tilbage fra 80érne, hvor det var analoge signal. I starten af 90érne kom 2G – her blev man for første gang introduceret for SMS og MMS. Disse generationer har udviklet sig løbende og lige nu er vi i gang med den 7. generation som hedder 5G.

Samsung er fremme i skoene når det gælder 5G

Det er ikke overraskende, at Samsung er med helt fremme når det gælder teknologien og det at være de førende blandt 5G produkter og ydelser. I øjeblikket tester det 5G Home Routeren, som kan nå utrolige hastigheder. Der tales om 1 GB i sekundet. Man forventer at denne løsning vil være i handlen i 2020. Hvilken Samsung mobil er din favorit?

Mobiltelefoner med 5G bliver nok de første produkter

Udsigterne til telefoner med 5G, kan vi faktisk forvente kommer allerede i indeværende år. Det skyldes den nye 5G-processor fra Qualcomm. År 2018 ser på mange måder spændende ud på mobilmarkedet. Teknikken bag dem kører på 800 MHz og det kan give hastigheder op til 5 Gbit/s. Muligheden for at benytte et andet frekvensbånd, vil også blive en realitet. Sagt med andre ord, der er ingen undskyldning for ikke at videostreame i fremtiden.