DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det kan være en svær beslutning, når du skal vælge det rigtige gulv til din bolig. Du skal nemlig tage højde for flere ting, og i høj grad overveje hvilket udtryk du ønsker at skabe i rummet, samt hvad rummets skal bruges til. Her kan du vælge mellem mange forskellige typer gulv, og nogle af dem kan du blive klogere på herunder. Du kan også vælge mellem flere forskellige afslutningsprofiler på https://afslutningsprofiler.dk/shop/frontpage.htmlsom passer til den gulvtype, du vælger.

Fordele og ulemper ved gulvtyperne

Trægulv

Fordele: Trægulvet passer ind i de fleste hjem. Det er et meget slidstærkt materiale, som næsten er umuligt at slide op, og så er det nemt at vedligeholde og rengøre. Hvis du vælger trægulv til din bolig, slår du også et slag for et gode indeklima, da træet vil optage og afgive fugt til boligen.

Ulemper: Naturmaterialet vil trække sig sammen når det bliver tørt og varmt, og det vil udvide sig når det bliver fugtigt. Trægulvet er derfor hele tiden i bevægelse, og derfor vil der opstå sprækker og revner med tiden.

Linoleumsgulv

Fordele: Her får du også et meget slidstærkt gulv, hvor den glatte overflade gør, at det er nemt at rengøre og vedligeholde. Du kan få linoleumsgulv i mange forskellige farver og designs, så det passer til lige præcis dine behov.

Ulemper: Du kan ikke bruge linoleumsgulv i vådrum, da det ikke kan tåle fugt. Desuden vil tunge møbler ofte lave mærker i linoleumsgulvet.

Betongulv

Fordele: Du har rigtig mange muligheder for at gøre betongulvet unik og tilpasse det din stil. Der kan nemlig gøres meget i forhold til farve, voks og polering. Det er en af de billigste løsninger, og du kan bruge det i alle rum i din bolig.

Ulemper: Beton er et meget hårdt og koldt underlag, og det kan være svært at lægge et flot betongulv på egen hånd.