DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når du får børn, er børneværelset en helt central del af boligen. Det er barnets lille bolig midt i dit hjem, men det behøver ikke nødvendigvis at være dem, der stiller dagsordenen.

Du kan nemlig sagtens have en finger med i spillet angående indretningen på børneværelset, uden det nødvendigvis skal være et kompromis med hverken børnenes ønsker, eller den måde du har indrettet dit hjem på.

Det er nemlig de færreste, der ligefrem synes, at det pynter med et børneværelse midt i hjemmet. Ikke desto mindre, kan børneværelset sagtens indrettes, så det er i takt med boligens øvrige stil og samtidig sprudler af fantasi, kreativitet og leg.

Tag børnene med på råd

Det er vigtigt, at du ikke bare lader dine egne ønsker få frit spil. Tag børnene med på råd; hvad kunne de godt tænke sig, deres værelse indeholdte? Og hvilke interesser har barnet?

Find sammen ud af, hvilke elementer, der skal være på børneværelset – og tag udgangspunkt heri.

Opbevar legetøjet i smarte opbevaringskasser

Hvis du ikke er interesseret i, at der ligger legetøj og flyder over alt, så er det en god løsning at investere i nogle smarte opbevaringskasser, som børnene har mulighed for at gemme legetøjet i. Så ligger der ikke Bilibo-skaller, LEGO og en masse andre legesager.

Børneværelset skal opfordre til kreativitet

Kreativitet, leg og fantasi er en vigtig del af dét at være barn – og det er børneværelsets vigtigste funktion at opfordre til dette. Det kan du sørge for på følgende måder:

  • Sæt en tavle op på væggen med en masse farvekridt til
  • Der skal være et skrivebord med plads til fordybelse og kreativ udfoldelse
  • En bogreol, hvor alle bøgerne kan stå
  • En opslagstavle, hvor barnet har mulighed for at hænge sine tegninger op

Du kan også male hjemmet i nogle spændende farver, som barnet godt lide.