DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Gardiner kan bruges til mere end du måske lige går og tror. De fleste (medmindre man er helt fattig studerende), har nok eksempelvis gardiner i soveværelset til at holde lyset ude om natten, så man kan sove bedre. Der er nok også mange, der har gardiner i stuen, så de kan holde solens stråler ude om dagen.

Men der er mange andre gode grunde til at bruge gardiner, ikke mindst hvis man gerne vil spare lidt på varmeregningen her i de kolde måneder. Især hvis man har gamle vinduer kan disse være et dyrt bekendtskab på dit varmeforbrug, fordi varmen pibler ud.

Gardiner som billigt alternativ

Den mest effektive løsning mod at miste varme er naturligvis udskifte gamle vinduer til nye og energibesparende. Det er dog også en dyr omgang, da det hurtigt kan løbe op i mange tusinde kroner at skulle skifte vinduerne i huset, da der udover materialer også går mange penge til arbejdsløn til håndværkere.

Der er ikke mange der tænker over det, men gardiner har rent faktisk en stor isolernede effekt i forhold til at holde på varmen, hvis de er rullet ned/for naturligvis.

Der findes speciallavede gardiner der har en isolerende effekt, men ganske almindelige mørklægningsgardiner (som disse) har også en effekt. Bruger man et gardin, som mørklægning, der er tykt, og er dette maksimalt 4 cm fra vinduet, kan det have en effekt der ca. svarer til et ekstra glas, hvilket kan forbedre isoleringen væsentligt.

Som sommeren kan mørklægningsgardiner have den modsatte effekt, nemlig at man ved at have gardinet nede om dagen, kan holde varmen ude, så soveværelset ikke bliver ulideligt varmt at sove i. Så selvom det ikke altid er det der ser mest indbydende ud, kan der være en god ide i, at have gardinet nede hele dagen.