DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Så du har altså købt nyt hus og fået ny have – tillykke! Men hvad skal du så gøre nu? Hvordan skal du starte med at bygge din have op helt fra bunden?

Det er faktisk slet ingen sag, og kan være så ganske nemt: Der er nogle ganske nemme ting, du skal tage højde for, og så er du godt på vej!

Din vision

Det første, du selvfølgelig skal gøre, er at finde ud af, hvad du vil have i haven – og hvad du kan holde. Hvis du ikke har en havemand ansat, så er det jo dig, der står for pleje og pasning.

Hvis du vil have mange blomsterbede, så sørg for at undersøge, hvordan disse planter skal holdes og plantes. Få eventuelt hjælp, hvis du ikke har holdt have før, og marker tydeligt, hvor bedet går til, så du ikke kommer til at køre dine blomster over med plæneklipperen.

De danske nødvendigheder

Alle danske kan få en flagstang. Uanset om du bor i rækkehus eller villa, så kan du få en flagstang, der passer til husets højde. Muligheden for at flage vil være dejlig at have til fødselsdagen og andre flagdage, og der er ikke noget hyggeligere eller mere dansk end at se Dannebrog vaje i det danske vejr!

En vid græsplæne er desuden holdt hos mange danskere. Du kan selvfølgelig sagtens klare dig med en stenhave, men med moderne robotgræsklippere er det faktisk nemmere med en grøn plæne.

En terrasse med grill er selvfølgelig ikke en nødvendighed – men det er en gylden mulighed for at invitere dine naboer på besøg om sommeren og få et tættere sammenhold på vejen.

Når der er børn i familien

Hvis du har eller forventer børn i din familie, er det en god idé at tage højde for dem, når du bygger haven op. Skal der være et legestativ til dem, så de kan brænde energi af? En gynge, eller måske en rutsjebane?

Under alle omstændigheder er en have, børnene kan løbe rundt i, en rigtig god idé. Hvis der er hund i familien, kan et hegn rundt om grunden være en stor hjælp; så kan familiens mest energiske medlemmer løbe hinanden trætte, så der bliver ro om aftenen.

En have er desuden et grundlag for store og vigtige barndomsminder, uanset om der er tale om vand på plænen i sommeren eller snemænd mellem bedene om vinteren.