DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvad er dampspærre og vindskeder egentlig? Og hvorfor er det vigtigt, at disse to ting fungerer helt ordentligt i ens bolig? I denne artikel vil vi snakke lidt mere om dampspærre og vindskeder.

Hold fugten ude

Både en dampspærre og en vindskede er med til at holde fugten og kulden ude af din bolig. Og det er netop noget du er interesseret i som boligejer, når du bor i et land som Danmark. I dette land er vi trods alt ikke kendte for at have flot solskinsvejr hele tiden.

En god dampspærre kan være med til at holde fugten ude af områder, hvor der ikke må komme fugt ind. Det samme gælder for en vindskede. Disse ting kan dermed være med til at beskytte selve træværket og strukturen af din bolig. Og det er altid noget du bør investere i.

Er det dyrt at renovere?

Det koster naturligvis noget, hvis du gerne vil renovere din bolig og lægge en ny dampspærre eller vindskede ind. Men det er så absolut den rette beslutning på længere sigt, hvis du opdager at den dampspærre og vindskede du har lige nu, ikke kan holde fugten ude.

Prøv at ringe rundt til nogle forskellige håndværkere og hør dem ad, hvor meget det vil komme til at koste dig. Som regel er det meget billigere, end de fleste går og frygter.

Når du sørger for at dampspærren og vindskeden er i orden i boligen, så investere du også i din bolig. Hvis du en dag skal videresælge huset, så vil de nye ejere sætte stor pris på, at disse to ting er i orden. Og du kan desuden også undgå dyre regninger senere, hvor du er nødt til at tage dig af råddenskab i træværket og lignende.