DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Du genkender nok den grønne, grumsede facade af en algebefængt tagflise. Det ser ikke kønt ud, og de fleste husejere vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at få fjernet det så hurtigt og effektivt som muligt. Der er meget, du selv kan gøre for at undgå alger på dit tag, men hvis ikke det lykkes, er der også rig mulighed for at få bugt med problemet på anden vis. Det er dog ikke helt uden betydning, hvordan du fjerner de uønskede alger fra dit tag.

Hvad kan du selv gøre?

Hvis du pludselig opdager, at dit tag har fået alger, er der visse metoder, du selv kan tage i brug for at komme af med problemet. For det første kan du prøve at undgå at få flere alger på dit tag ved at beskærer træer, der muligvis skygger for solen. Når taget er fugtigt og ikke kan tørre, dukker algerne frem. Hvis uheldet er ude og algerne allerede er begyndt at vokse frem på dit tag, kan du selv gå i gang med at fjerne det. Fyld en spand med vand, grib en blød børste og begyndt simpelthen at skrubbe dit tag med håndkraft. En spulerenser vil også være effektiv i bekæmpelsen af alger, men den vil også gøre skade på dit tag. Selvom der er meget, du selv kan gøre, er problemet nemmest og mest effektivt løst ved brug af algerens.

Algerens med god samvittighed

Alger er ikke skadelige for din ejendom, men algerens – den forkerte slags – er skadelig for miljøet. Kun én slags algerens er godkendt i Danmark. Det er derfor vigtigt, at du vælger den rigtige slags algerens, som ikke belaster miljøet, så du kan nyde dit rene tag uden at få dårlig samvittighed.