DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du ikke vedligeholder dit tag, men blot overlader det til vind og vejr, så risikerer du, at det langsomt slides ned. Giver du det en smule opmærksomhed, vil du dog nemt kunne forlænge tagets levetid. Læs her, hvad du skal gøre.

Du skal passe godt på dit tag, hvis ikke du vil risikere, at skulle punge ud for reparationer senere hen. Lidt på samme måde som dine tænder, der også skal passes og plejes. Forskellen er dog alligevel til at skimte. Det er nemlig ikke hver dag, du behøver at pleje dit tag. Langt mindre kan sagtens gøre det.

Dog skal du ikke tage fejl. Det er nemlig ikke nogen let opgave at vedligeholde sit tag. Det er hårdt arbejde, og levetiden er ikke uendelig, uanset hvor meget du passer og plejer det.

 

Dit tag skal tjekkes minimum to gange om året

Når du skal tjekke dit tag, så handler det i bund og grund bare om at bruge dine øjne og din dømmekraft. Hvis du husker at tjekke taget to gange om året, vil du opdage, om der er slid og skavanker i tide, så du kan nå at gøre noget ved det. Kig efter teglsten, der er knækkede eller har flyttet sig, skidt i tagrenderne eller generelt slid.

 

Fjern visne blade og skidt fra tagrender og nedløbsrør

Tagrender og nedløbsrør skal renses én gang hvert halve år; sent forår og sent efterår. Se efter, om der ligger visne blade eller andet skidt i både tagrender og nedløbsrør. Er tagrenderne stoppede, kan vandet ikke løbe væk, og det kan resultere i, at tagrenden løber over ved kraftig regn, samt at taget har større risiko for at få frostskader om vinteren. Hold desuden også øje med revner i tagrenden.

 

Rens taget, hvis der er algevækst

Hvis der er alger på dit tag, er der større sandsynlighed for, at der dannes grobund for mos. Det kan på længere sigt komme til at skade taget. Du skal dog være opmærksom på, at du udelukkende skal rense dit tag for alger, hvis det er let at komme til. Er det ikke det, skal du tage kontakt til en fagmand, der arbejder med algebehandling. Prisen er ikke urimelig, hvorfor det er denne løsning, de fleste vælger.

 

Mos og blade skal fjernes

Brug ganske almindeligt vand fra hanen og en kost med bløde børster. Du kan også vælge at gøre det i forbindelse med algebehandlingen. Når du skal fjerne mos og blade, skal du på samme måde, som når der skal fjernes alger, være opmærksom på, at taget skal være let at komme til.