DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du gerne vil være sikker på, at din lås virker, så er det en god idé at få den tjekket minimum én gang hvert femte år. Der kan nemlig være mange risici forbundet med en lås, der ikke virker — og derfor anbefales det altså, at du får tjekket låsen en gang imellem.

Få en låsesmed ud at tilse din lås

Hvis det skal være helt efter bogen, så skal du hyre en låsesmed til at komme og tjekke låsen. De vil nemlig ikke blot kunne konstatere, om den virker eller ej. De vil også kunne hjælpe dig med at få en ny, eller hjælpe dig med at finde ud af, hvor lang tid den nuværende lås har tilbage, så du ikke risikerer at stå med en lås der ikke virker.

Fordelene ved at få skiftet låsen er mange — hvis den ikke virker vel at mærke. Hvis ikke låsen virker, kan du nemlig være endnu mere udsat for indbrud, og hvis uheldet endelig er ude, kan du være sikker på, at forsikringen ikke dækker, hvis låsen ikke virker.

Kan din lås overleve vinteren?

Når det er vinter udenfor, er din lås mere udsat end ellers. Det er der forskellige grunde til, men det er især kulden, der er afgørende. Hvis låsen har for mange år på bagen, så kan den risikere at gå i stykker, hvis det bliver for koldt — og derfor anbefaler vi altid, at du får tjekket din lås i efteråret, så du ved, om den kan klare sig igennem den kolde vinter.

Kan den ikke det, er det vigtigt, at den bliver skiftet. Både af ovenstående grunde, men især også fordi det er om vinteren, der sker flest indbrud. Vælg en god låsesmed i nærheden af dig — om du bor i København eller provinsen er ligegyldigt.