DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der kan være mange grunde til, at det er på tide, at dit gulv får en slibning. Ofte er det fordi, det er grimt med et slidt gulv. Vi ser her på, hvad du skal være opmærksom på, hvis du skal have slebet dit gulv.

Sådan vil dit gulv komme til at se ud, efter det er blevet slebet.
Sådan vil dit gulv komme til at se ud, efter det er blevet slebet.

Prisen bør ikke være afgørende

Når du vælger, hvem der skal slibe dit gulv, bør det ikke være prisen, der er afgørende. For det kan nemlig nemt komme til at koste dig dyrt, hvis du vælger den forkerte gulvsliber. Gulvets slibedybde er nemlig ikke mere end et par millimeter, og derfor er der altså ikke plads til fejl.

Vælg i stedet en gulvsliber, der har nogle referencer på sin hjemmeside samt nogle gode anmeldelser fra personer, der tidligere har benyttet dem.

Hvis alt er på plads her, kan du begynde at sortere efter prisen. For du skal selvfølgelig ikke tage den dyreste, da det bestemt ikke altid er ensbetydende med, at kvaliteten er høj. Vælg i stedet efter referencer og anmeldelser — og se derefter på prisen.

Hvor meget koster det?

Der er stor forskel på, hvad det koster at få slebet sit gulv, alt efter hvorhenne du er i landet. En hurtig søgning viser eksempelvis, at det koster 90 kr. per kvadratmeter i København, hvor der er stor konkurrence, og derfor bliver prisen selvfølgelig presset.

Andre steder i landet er der stor sandsynlighed for, at prisen er højere, idet der ikke er så stor konkurrence.

Bestem dig for, hvor meget du maksimalt vil give per kvadratmeter. Herefter har du lettere ved at vælge, hvilken virksomhed du skal benytte.

Hvis dit gulv er lige så skade som dette, er det ikke nok bare at få det slebet. Her skal skrappere midler i brug.
Hvis dit gulv er lige så skade som dette, er det ikke nok bare at få det slebet. Her skal skrappere midler i brug.

Er det også nødvendigt med en gulvafhøvling?

Hvis dit gulv virkelig er ridset og grimt, så er det ikke sikkert, at det er nok bare at få det slebet. I nogle tilfælde skal gulvet også høvles. Det er typisk, hvis der er store ujævnheder i gulvet, som gør, at det ikke bare kan slibes væk.

Tag en snak med din lokale gulvsliber omkring dette, inden arbejdet sættes i gang. Det vil typisk koste mere, hvis gulvet skal høvles først.