DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Selvom Danmark på mange måder er et meget højteknologisk land og vi i skrivende stund skriver 2017, er der stadig tusindvis af danskere der hver eneste dag kæmper med dårligt signal til deres mobiltelefoner. Hvis man ikke lige bor i en af de store byer, kan der nemlig nemt være problemer med at signalet langt fra er så stærkt som man kunne ønske sig det.

Det første man skal være klar over, at der kan være meget stor forskel på teleselskab, netværk og mobildækning alt efter hvem man vælger, og det kan derfor heller ikke altid svare sig at gå efter den lavest tænkelige pris, da det ikke er specielt gået givet ud at have sparet et par hunderede kroner om året, hvis du skal ud bagerst i haven for at få mere end en stregs signal.

Hvem skal du vælge?

Hvis du er blandt de få, der kun bruger telefonen til at ringe og skrive sms’er fra, vil du sjældent opleve problemer, her er 2G nettet nemlig tilstrækkeligt, og det klarer stort set alle teleselskaber lige fint, uanset hvor i landet du befinder dig (med enkelte undtagelser meget langt væk fra master).

Skal du derimod bruge din telefon (som de fleste af os), til at gå på nettet med skal du have minimum 3G og helst 4G, hvis du skal have en nogenlunde hastighed, og her kommer det så til at knibe for mange, for 4G netværket fungerer bedst i de store byer, da det er dyrt at bygge og derfor ikke prioriteres udenfor de tæt bebyggede områder. Som udgangspunkt er de 200 største byer i Danmark dækket ind med 4G, mens resten af landet må nøjes med 3G.

Typisk får du det bedste signal ved de største udbydere som YouSee, 3 eller Telia, men det er generelt svært at sige, for i sidste ende er der mange der lejer sig ind på hinandens net alt efter hvor dækningen er bedst, men det er de tre udbydere der sidder på nettet, så at have hos en af dem, er det tætteste man kommer på den direkte kilde til signal.