DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Er du den glade ejer af en bolig, har du sikkert også lagt mærke til, at alt har det med at bevæge sig fra orden til kaos. Gør man ikke en aktiv indsats, bliver stuen rodet og badeværelset beskidt. Det er trods alt derfor, vi rydder op og gør rent. 

Selv de mest rengøringsvanvittige blandt os kan dog komme til at glemme, at hjemmet naturligvis også har en yderside, hvor præcis det samme gør sig gældende. En af de største fællesnævnere i det henseende er alger. De gror på alt lige fra fliser til husfacaden, men er særligt typiske på taget, hvor de er kilde til indignation for rigtigt mange husejere. 

Den slags er der heldigvis råd for. For relativt få penge kan du nemlig få foretaget en algerens. 

Lær om det enkelte firma

Inden du bare inviterer en fremmed over for at sprøjte noget på dit tag, kan det dog være både smart og beroligende at gøre sig selv en smule klogere på processen, hvorved dit tag bliver gjort algefrit. Heldigvis er det en ganske simpel proces. Algerens fra langt de fleste firmaer, såsom det erfarne Gladrens fra https://gladrens.dk/algerens/, sker bare ved at taget bliver sprøjtet med et kemikalie, der nedbryder algerne. Når det regner næste gang, forsvinder algerne derfor let. Du skal derfor ikke være bange, hvis du kommer tilbage til et algebefængt tag, efter der er blevet foretaget algerens.

Bekymrer du dig om miljøet, kan det til gengæld godt svare sig at lære lidt mere om processen og kemikalierne hos det enkelte firma. Sørg for eksempel for, at firmaet har praksis for at føre det kemikaliebefængte vand tilbage, så det ikke ender i grundvandet. Ligeledes kan det være en fordel, hvis de, som det førnævnte Gladrens, bruger produkter indeholdende fedtsyrer, der således på naturlig vis nedbryder algerne. Det er en anelse dyrere. Til gengæld koster det ikke miljøet noget.