DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er indenfor de seneste par år blevet mere populært at skifte de gamle pærer ud med LED-pærer, og der kan altså godt være noget om det. LED-lys er langt mere energibesparende, end dine almene pærer. Derudover er der mange andre grunde til, hvorfor du burde skifte dine gamle pærer ud med nye LED-pærer. Læs med her for mere information eller gå på lyskilderdirekte.dk

Rygter om LED-pærer, som ikke passer

Mange tror, at lyset fra LED-pærer er meget koldere, end det er fra almene pærer. Dette er dog en forkert opfattelse, da der findes en milliard forskellige typer hvid, når det kommer til LED-pærer. Disse hvide farver er målt i Kelvin, hvor 7000K er det koldeste og 2700K er det varmeste. LED-pæren bruger dog majoriteten af den givne energi på at producere lys, fremfor varme. Dette giver et kraftigere lys, en farvegengivelse, som er justerbar, og et minimalt energiforbrug. Halogen- og glødepærer derimod bruger det meste af energiforbruget på at producere varme, fremfor lys. Dette resulterer i en utroligt varm farvegengivelse, en utroligt varm pære, som er i fare for at smadre og et indeklima, som ikke er optimalt.

Dine gamle pærer kan skade dit helbred

Almene belysningsløsninger kan gøre skade på dit indeklima. Dette sker, da halogen- og glødepærer bruger det meste af deres energi på at producere varme, i stedet for lys. Når pærerne til sidst bliver alt for varme, kan de udlede Co2 og forurene dit indeklima. Når dit indeklima bliver usundt, kan det irritere både øjne, næse og hals, give udslet rødme eller kløe i huden og forsage hovedpine, træthed, kvalme og svimmelhed. Alle disse tilstande kan til sidst forsage kræft- og hjertekarsygdomme.

Det er altså meget vigtigt at have styr på dit indeklima, og en nem måde at starte på, er at skifte de gamle pærer ud med nye LED-pærer.