DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er sommer, og det er tid til at gå i krig med havearbejdet. Foruden at slappe af, selvfølgelig. Hvis du har planlagt, at du gerne vil ud og male dit træværk med træbeskyttelse, får du her et par gode råd til, hvornår det er bedste at gøre det.

For hvornår er det nu, det er bedst at behandle sit træværk? Det afhænger meget af vejret, og det må helst ikke være for fugtigt. Derfor må du heller ikke male om vinteren. Sæsonen for, hvornår man må behandle sit træværk, starter om foråret, når det begynder at blive godt vejr.

Træet skal være tørt, før du maler

Træet må nemlig ikke være fugtigt, når du skal give dit træværk beskyttelse, og temperaturen skal desuden være mellem 10 og 25 grader, hvis du vil have de bedste resultater — og det vil du; konsekvensen kan nemlig være, at træet rådner, hvis ikke det bliver gjort på det rigtige tidspunkt.

Vær samtidig opmærksom på luftfugtigheden. Den må ikke være over 80%, og derfor bør du vente til en dag, hvor der har været klar himmel med sol hele dagen, så træværket har fået lov til at stå og tørre. Generelt siger man, at man skal vente, til der er gået 7 dage uden regn, før man begynder at male eller behandle træ. Du kan dog godt gøre det før, hvis blot solen bager.

Har du brug for en malers professionelle vurdering, så kan du kontakte Odense-Maler.dk.

Sommeren er ikke det bedste tidspunkt at male på

Og selvom man skulle tro det, er sommeren faktisk ikke det bedste tidspunkt at male. Det er det imidlertid ikke. I hvert fald ikke, hvis du har planer om at male midt på dagen. Det er nemlig en rigtig dårligt idé at male i direkte sol, da den får træbeskyttelsen til at tørre hurtigere, end det er meningen, hvorfor den ikke når at trænge ordentligt ind i træet — og hvad (næsten) værre er, så bliver resultatet grimt.

Træbeskyttelsen kan anvendes, indtil langt ind i efteråret. Vær dog opmærksom på, at det er bedst at gøre midt på dagen om dagen.