DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi blinkede da kun lige med øjnene, og så var den sommer forbi – eller hvad?

Træværk skal vedligeholdes i september

Nåede du heller ikke at male legehuset, stakittet, vinduerne eller udhænget denne sommer? Så fortvivl ikke, for det kan nåes her i efteråret. Det er en rigtig god ide at få det gjort, inden vinteren kommer, og det bliver vådt og koldt. For det har dit ubehandlede eller slidte træværk nemlig ikke godt af. Hvis du gerne vil have styr på træværket inden vinter, så er september absolut sidste udkald. Det er nemlig bedst at male, når det 10-25 grader – og gerne efter en tør periode. Du skal nemlig være helt sikker på, at træet er tørret godt nok igennem, inden du begynder at male. Ellers er dit arbejde spildt.

Få professionel hjælp og brug tiden med familien

Du kan jo også vælge at slippe for besværet og i stedet bruge de sidste solrige efterårsdage sammen med familien. Du kan være helt sikker på et professionelt resultat, hvis du får en maler til at hjælpe dig med træværket. En maler vil tage et grundigt kig på træværket, måle fugtigheden i træet og slibe eventuelle gamle malingrester ned, inden han går i gang. Det giver det pæneste og mest holdbare resultat. Det skal også siges, at en maler jo er færdig på meget kortere tid, end du ville være. Han har håndelaget, udstyret og ekspertisen. Vælg gerne en malermester med garantiordning som fx Malermester-tr, der har hele 5 års garanti på alt udført malerarbejde. Det betyder, at du er sikret kvalitetsarbejde med et resultat, som holder i mange mange år.

Hvor ofte skal træværk vedligeholdes?

Vedligeholdelsen af dit træværk afhænger af, hvor udsat træet er for vind og vejr. Et udhæng godt inde under taget er ikke så udsat som din carport. Det afhænger også af, hvor god du eller tidligere ejere har været til at passe på træværket frem til i dag, kvaliteten af tidligere behandlinger, og hvad træet er behandlet med.

I udgangspunktet bør du tjekke træværket mindst én gang om året og så behandle det i god tid, inden træbeskyttelsen begynder at skalle af. Er overfladen allerede blevet grå og dækket af mug og skimmelsvamp, skal der meget mere arbejde til at rette op på det.