DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Foråret er på vej, og for mange menneskers vedkommende betyder havearbejde. Mange glæder sig som små børn, til at komme ud og få jord under neglene. Havearbejde er god motion og gavner krop og sjæl – dog skal du passe på dit helbred. Mange mennesker kaster skal over have arbejdet og glemmer at passe på, det kan resultere i mange smerter i kroppen. Vi har lavet en guide til hvordan du undgår rygsmerter ved arbejde og hvordan du kan komme dem til livs, hvis uheldet skulle være sket.

Inden arbejdet går igang er det vigtigt at varme lidt op. Mange som har siddet stille hele vinteren, glemmer at deres form ikke er, som den var sidste efterår. Derfor er det vigtigt at varme op, det kan f.eks være med en gåtur eller et par hurtige englehop. Derefter er det en god idé at starte op med det stille havearbejde – husk at det hele bør ikke nås på en dag. Når arbejdet endelig er rigtig igang, er det vigtigt at arbejde varieret og skifte mellem det tunge og lette arbejde, samt skifte arbejdsstilling. Undgår i det hele taget at bøje dig forover, gå ned i knæene og ret dig så op ved at støtte på benene, så du skåner lænden. Derudover er det vigtigt at undgå vrid i ryggen, så en god tommelfingerregel er at næsen skal pege samme vej som fødderne. Hold din ryg varm, dæk den til med varmt tøj, på den måde undgår du nemmere rygproblemer.

Smerter i ryggen

Hvis du har arbejdet for hårdt i haven, og uheldet er sket, kan akupunktur hjælpe dig. Selvom smerterne ikke er udviklet sig til decideret diskusprolaps, kan smerterne behandles med akupunktur. Læs mere på acunova.dk/discusprolaps.

Pas på dig selv i have, vi har kun en ryg og den kan ikke udskiftes.