DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Køb af hus eller lejlighed er en stor milepæl i de fleste menneskers liv og er en begivenhed man glæder sig rigtig meget til. Når man starter boligjagten, kan man dog hurtigt blive overvældet af alle de mange ting man skal have styr på i de forskellige stadier af processen, hvilket kan tage lidt af glæden. Man skal pludseligt træffe meget vigtige valg og forholde sig til tal og information man måske ikke forstår helt i dybden.

Heldigvis findes der hjælp at hente og nedenfor vil præsentere dig for hvad du skal være særligt opmærksom på, så du sikrer dig et succesfuldt boligkøb.

Start hos banken

Det første sted at starte i forbindelse med et boligkøb er banken. Det er nemlig mere eller mindre banken som afgør mulighederne i forhold til hvilken bolig man kan vælge. Bankrådgiveren vil typisk kigge på indtægter, opsparing, uddannelse, tidligere gæld osv. for at få et billede af den overordnede økonomi der finder sted hos låntageren. Bankrådgiveren vil bruge den information til at finde ud af hvor prisen på den fremtidige bolig bør ligge og hertil hvor meget du kan låne. Sammen vil I finde ud af hvordan lånet skal se ud, herunder hvor meget der skal betales af hver måned og over hvilken periode.

Efter samtalen med en bankrådgiver vil du have et klart billede af, hvordan din eller jeres økonomi vil se ud flere år frem, hvis det ønskede boligkøb bliver foretaget.

Her skal du være særligt opmærksom på hvor dyrt det er at låne hos den bank du har talt med og sammenligne denne pris med andre banker, så du får den lavest mulige rente.

Slut hos boligadvokaten

Når du har fundet drømmeboligen, vil du typisk for den fremvist af en ejendomsmægler og her skal du være ekstra opmærksomhed. Det er muligt, at ejendomsmægleren ikke lægger nok vægt på defekter ved boligen og du derfor ender med at købe en bolig med ubehagelige overraskelser. Det er derfor altid en god idé, at få rådgivning af erfarne boligadvokater, før du gennemfører købet.

Især hvis det er dit første boligkøb og du endnu ikke har meget erfaring indenfor hvad du særligt skal kigge efter før du underskriver, kan en boligadvokat være en værdifuld hjælp. Boligadvokaten vil nemlig gennemgå boligen fra alle vinkler og kanter, så du ikke behøver. Boligadvokaten vil sætte eventuelle spørgsmålstegn ved tilstandsrapporten og andre vigtige dokumenter, så der ikke er noget der bliver overset.

Det er et krav at involvere en boligadvokat i sit boligkøb, men det er altid en god idé at gøre. På den måde ved du nemlig præcis hvilken bolig du flytter ind og hvilke opgaver du kan forvente at gå i gang med, når du først har fået nøglerne.