DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

En træstub kan være forfærdelig irriterende at have stående midt i haven. Den er desværre også svær at få fjernet, og den kræver et godt stykke arbejde. Et træ har et net af rødder, som ikke forsvinder ved fældning af træet. Rodsystemet kan være mange gange større end det stykke, som stikker op af jorden. Der findes heldigvis forskellige måder at slippe af med en træstub, og du kan finde ud af hvilken metode, som passer bedst til dig.

Fire forskellige metoder

Der findes forskellige måder at få fjernet træstubben på. Her vil fire af mulighederne blive forklaret og remset op:

  1. En stubfræser er en lettere måde at få fjernet din træstub hurtigt på. Du kan få en fagmand til at klare opgaven, men du kan også gøre det selv. Hvis du leder efter et sted, hvor du kan købe en stubfræser, kan du kigge på denne hjemmeside; https://www.dk-tec.dk/maskiner-til-skov-og-trae/stubfraesere.html. Når du begiver dig ud at bruge en stubfræser, skal du sætte dig grundigt ind i håndteringen af maskinen og sikkerheden, som anbefales.

  2. Du kan også vælge at pakke træstubben ind i noget plastik. Dette vil dog tage længere tid end med stubfræseren, og stubben vil først være væk om et par år. Ved denne metode graver du jorden rundt om stubben væk, hvor du derefter fræser stubben ned til 10 centimeter under jorden med en motorsav. Nu kan du pakke stubben ind i plastik, og den vil rådne væk henover et par år.

  3. Hvis du ikke er bange for at lægge nogle kræfter i og få lidt sved på panden, kan du vælge at grave stubben og rødderne op selv. Denne metode er dog mest tænkelig til stubbe fra mindre træer, da rodnettet ikke er ligeså stort. Ved større træer kan det tage mange dage at grave og hakke i rødderne.