DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Flere og flere skifter det gamle oliefyr ud med en billigere og ikke mindst grønnere varmeløsning, som varmepumpen i den grad er. I denne guide kan du læse mere om, hvad der er værd at vide, hvis du ønsker at investere i en varmepumpe til din bolig.

En varmepumpe kan godt betale sig rent økonomisk set

En varmepumpe er ikke helt billig. Prisen afhænger blandt andet af, hvor stort et forbrug du har, hvordan dit varmesystem fungerer, og om dit hus er isoleret tilstrækkeligt. Uanset hvad, skal du se varmepumpen som en investering – som i den grad kan betale sig! For på langt sigt vil investeringen have tjent sig selv hjem på grund af de tydelige besparelser på din varmeregning. Med en varmepumpe gør du altså noget godt for din varmeregning, dig selv og ikke mindst miljøet.

Det skal du være opmærksom på, inden du låner til en varmepumpe

Som sagt er en varmepumpe en dyr sag at anskaffe sig, om end investeringen tjenes hjem efter nogle år. Derfor er der nogle, der vælger at låne penge til formålet.

Hvis du vil optage et lån, er det vigtigt, du tænker dig om. Sammenlign altid de lånemuligheder, du har og sørg for at kigge på lånets ÅOP for at få et tydeligt billede af lånets årlige omkostninger i procent alt inklusive.

Derudover skal du være opmærksom på følgende:

  • Lån ikke mere, end du kan betale tilbage igen.
  • Har du nogle andre alternativer?

Fordelene ved en varmepumpe er mange

Der er mange ting, du skal tage højde for, når du vælger en varmepumpe. Dog er der ingen tvivl om, at det er en rigtig god beslutning at investere i én grundet de mange fordele.

  • Du skåner miljøet.
  • Varmepumpen er billig i drift og kræver minimal vedligeholdelse.
  • Du sparer penge på varmeregningen.