DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Sommeren er over os, og du skal snart i gang med årets haveprojekter. Hvis du går og drømmer om, at terrassen eller udestuen skal have en overhaling i år, er det måske værd at tænke i alternative baner. Du kan nemlig nemt forvandle en almindelig terrasse eller en nedslidt udestue til en lækker sommeroase med et par enkelte tricks.

Få styr på det grundlæggende

De vigtigste er at sørge for, at grundlaget er i orden: Giv stenene eller træet en ordentlig tur med højtryksrenseren eller en gang sæbevand. Fjern alt ukrudtet mellem fliserne og mal eller giv olie til træværket.

Når underlaget er plejet og så godt som nyt, skal du tænke i detaljer. Køb et par nye blomster i flotte krukker, nogle lanterner til sommeraftnerne og eventuelt lidt brugskunst, der skaber liv og stemning på terrassen. Sørg for at tænke i farver, men også gerne noget, der ser flot ud om vinteren, og som ikke skal passes for meget. Så er der større chance for, at stedet holder sig pænt i flere år.

Skab et holdbart uderum med en markise

Når du først har skabt et lækker uderum, bør du overveje, hvordan du vil bruge det fremover. For mange danskere er terrassen kun et sted, hvor der bliver grillet et par gange om året, men med det rigtige udstyr kan du gøre terrassen meget mere brugbar. Overvej for eksempel at investere i en markise, som både skærmer for regn og sol, året rundt. En markise kan nemt justeres efter behov, så den ikke tager solen på de gode dage, men til gengæld nemt kan rulles ud, hvis der kommer en byge.

Fordelen ved en markise frem for en parasol er, at markisen dækker hele terrassen og altid er på sin plads. Parasollen skal ofte findes frem fra skuret sammen med en fod, der nemt kan veje 50 kg, og når den endelig er kommet på plads i foden, skal vinklen og bredden indstilles, så hele familien er dækket ind. Alt det bøvl slipper du for med en markise, som nærmere fungerer som et mobilt halvtag.