DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I efterhånden en del år, er der blevet snakket og skrevet meget om det intelligente hjem, som et sted hvor The Internet of Things for alvor er flyttet ind, og hvor alt kan styres fra computere og telefoner. Lad det med det samme være sagt, at der er vi langt fra endnu, i hvert fald ikke hvis man er på dødelige lønninger, da mange af disse tiltag koster minde formuer at få implementeret i vores hjem.

Inden for den sidste håndfuld år er der to især to ting, der ikke blot er meget langt smartere og nemmere at håndtere. Det er også i en prisklasse, hvor de fleste kan være med, hvis de ellers vil spare en smule sammen til det.

Intelligent lyd og lys

Noget af det der betyder meget i et hjem er lyset, og hvordan det er. Et meget skarpt lys kan give et nærmest industrielt eller institutionagtigt lys, mens at varmt lys kan forvandle hjemmet til et helt andet. I mange år har lysdæmpere af samme grund været meget populære, men med Phillips Hue er dette rykket over til vores tablet og smartphones. Fra dem er det muligt at styre om lyset skal være lyst eller det skal være mørkt, og sårgar også hvilken farve det skal være. Dette kan styres fra rum til rum, så man kan have forskellige indstillinger om det er stuen, køkkenet eller soveværelset. Man kan også have forskelligeindstillinger alt efter situationer, som fjernsynskiggeri eller rødvinshygge.

Lyden er noget der også betyder rigtig meget for mange mennesker, men det er efterhånden de færreste der tager til takke med et stort stereoanlæg i stuen, og så måske en lille radion i køkkenet. Vi vil gerne have lyd i alle vores rum, og med eksempelvis Sonos er dette intet problem og kan klares for få tusinde kroner pr. rum. Ud med store anlæg og ind med små kraftfulde højtalere der kan styres fra telefonen.

Alt klares med apps

Det letteste at styre det med er en iPhone, så hvis du ikke allerede har sådan en, så overvej at invester i en, det behøver end ikke være den nyeste, du kan tjekke priser på iPhones uden mobilabonnement her. Du kan naturligvis også benytte en Android, men hvis du gerne vil kunne styre med både smartphone og tablet, så er Apples system bare det lettestes.