DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi er allerede godt inde i den danske vinter, og vi nærmer os så småt den koldeste tid på året. Dette betyder at opvarmningen af hjemmet især er vigtig på dette tidspunkt af året, og derfor er det også vigtigt, at man vælger den helt rigtige varmekilde. Men det er ikke så let, som man skulle tro, der findes nemlig mange forskellige metoder, man kan gøre det på. Der er flere muligheder, hvis man vil bruge vedvarende energi, og der er også flere metoder, hvis man blot ønsker at varme huset op på gammeldags facon.

Pillefyr

Pillefyret er en god løsning, da det kan opvarme hele huset og hjemmets brugsvand på samme måde som et gas- og oliefyr, forskellen er bare at pillefyret er en billigere og mere miljørigtig løsning. Ved at vælge et pillefyr frem for et oliefyr, vil man kunne spare op til 60%, og man vil kunne spare 70%, hvis man sammenligner med elvarme. Normalt vil installationen af pillefyret kunne tjenes hjem på 2 – 4 sammenlignet med el- eller olievarme. Læs mere her.

Fjernvarme

Prisen på fjernvarme afhænger meget af hvor man bor, så når man vælger fjernvarme, skal man først og fremmest undersøge priserne i det område man bor. Fjernvarme kan derfor både være den bedste og billigste løsning, men visse steder kan det også være den dårligste og dyreste løsning.

Solenergi

Selvom der i mange årtier er blevet arbejdet med solcelleteknologi, så det dog stadig en forholdsvist ny måde at opvarme hjemmet på. Vi har efter hånden kunne have private solceller i omkring 15 år. Solcellerne udnytter den energi som der findes i varmen fra solen og gemmer den energi til den skal bruges. Det kan koste mange penge at installere solceller, men de penge er for det meste tjent ind igen inden for en rimelig tidshorisont.